header

Rijinstructeur worden

Rijinstructeur worden?

Een rijinstructeur heeft een verantwoordelijke baan. Heel veel 17, 18 en 19-jarigen willen graag zo snel mogelijk hun rijbewijs halen. Aan de rijinstructeur de taak om jongeren de kneepjes van het vak te leren. Als rijinstructeur leid je jongeren op tot goede chauffeurs. Een mooie missie met soms een traan, maar aan het einde van de rit: altijd een lach!

Ook rijinstructeur worden? FIRSTT biedt je de kans om een opleiding tot rijinstructeur in 5-8 maanden te volgen. Hoe? Lees snel verder!

Informatie aanvragen

Hoe word ik rijinstructeur?

Zit jij met de vraag: hoe word ik rijinstructeur? Om een goede rijinstructeur te worden is het belangrijk een goede opleiding te volgen. Bij FIRSTT bieden we tweetal trajecten aan voor de opleiding tot rijinstructeur, namelijk de reguliere opleiding of een flextrajexct. Bij het flextraject volg je een thuisstudie. Overdag of in de avonduren krijg je les. In beide trajecten zijn ook de kosten voor een stage inbegrepen. Je hebt gegarandeert een stage, omdat je altijd kunt meelopen met één van onze franchisenemers bij NXXT. Rijinstructeur worden was nog nooit zo eenvoudig!

 

Waarom rijinstructeur worden: de voordelen op een rij 

Rijinstructeurs zijn trots op hun beroep. En terecht! Waarom kies jij ervoor om rijinstructeur te worden? We noemen 4 voordelen.

1. Een goede rijinstructeur wordt gewaardeerd door zijn leerlingen: zowel tijdens het lessen als achteraf.
2. Zie je het als uitdaging om jouw leerlingen zo snel en goed mogelijk te laten slagen? Dan haal je waarschijnlijk veel voldoening uit je werk.
3. Ook de vrijheid die je hebt wanneer je rijinstructeur wordt is een voordeel. Zo bepaal je zelf wanneer je rijdt en hoe de lessen worden vormgegeven.
4. Tijdens de rijlessen heb je veel persoonlijk contact met leerlingen. Geen enkele leerling is het zelfde. Hierdoor is er veel afwisseling. 
5. Een andere reden om rijinstructeur te worden is dat je zelf elke dag nieuwe dingen leert. Je leert niet alleen met andere mensen om te gaan, maar ook in het verkeer kunnen situaties ontstaan die je nog nooit hebt meegemaakt.
6. Tot slot verdient een rijinstructeur een goed salaris, maar daar moet je wel hard voor werken.

Twijfel je nog of het beroep rijinstructeur goed bij je past? Tijdens de informatieavond kun je al je vragen stellen en kennis maken met andere rijinstructeurs.
Ook biedt FIRSTT de mogelijkheid om gratis een dag mee te lopen met één van onze instructeurs. Na een meeloopdag weet jij precies wat het beroep inhoudt en of het werk bij je past.

Carrièreswitch tot rijinstructeur

Overweeg je een carrièreswitch en wil je rijinstructeur worden? Kies dan voor een opleiding tot rijinstructeur. Ook wanneer jij niet de benodigde vooropleiding heeft is het geen probleem om rijinstructeur te worden. Door een WRM geschiktheidtest te maken wordt er bepaald of je rijinstructeur kan worden. De opleiding om rijinstructeur te worden bestaat uit een aantal examens. Deze examens worden in 3 fases afgenomen:

  • In fase 1 ligt de nadruk op verkeersdeelname, zowel theoretisch als in de praktijk.
  • Fase 2 gaat over de didactische voorwaarden, zoals het voorbereiden en daarna uitvoeren van een rijles.
  • Fase 3 bestaat uit een stageperiode.

Heb je nog vragen over onze opleiding tot rijinstructeur of over 'hoe wordt ik een rijinstructeur'? Vind hier antwoord op al vragen. Mocht je nog meer willen weten, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Rijinstructeur worden? Kom naar FIRSTT en rond de opleiding om rijinstructeur te worden binnen 6 maanden af! Meer informatie? Vraag direct een brochure aan of neem contact met ons op!

Bekijk ook:

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk