header

Over FIRSTT

Hoe werkt FIRSTT

Hoe werkt FIRSTT

Wil je weten wat FIRSTT inhoudt? Lees hier meer over rijinstructeur worden: de cursus rijinstructeur, gegarandeerde stage en baangarantie.

Exact weten waar je aan toe bent 

Bij FIRSTT hebben we een jarenlange ervaring van met het opleiden van instructeurs. Ook hebben we in de loop van de tijd een prima beeld gekregen van de wensen en behoeften van onze cursisten. Daar is onze opleiding inmiddels volledig op afgestemd. Je weet dus zeker dat een opleiding bij FIRSTT aan je verwachtingen zal voldoen en dat er rekening is gehouden met alles wat er nodig is om jou efficiënt en doelgericht door je opleiding te loodsen.

Er wordt bij FIRSTT gewerkt met persoonlijke begeleiding in plaats van met klassikaal onderwijs. Dat geeft je de mogelijkheid om in je eigen tempo te studeren, langer stil te staan bij de onderdelen waar je meer aandacht aan wilt besteden en de materie die je al beheerst wat sneller te doorlopen. Bovendien garandeert FIRSTT jou een stageplaats, dus daar hoef je niet zelf achteraan.

De gemiddelde opleidingstermijn bedraagt 6 tot 8 maanden. Je studeert veelal vanuit huis zodat je de opleiding goed kunt combineren met andere belangrijke sociale verplichtingen. Natuurlijk is dit voor een ieder verschillend daarom krijg je dan ook een persoonlijke begeleiding zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Toelatingseisen

FIRSTT leidt cursisten op voor het vakdiploma met als doel goede rijinstructeurs en rijinstructrices aan de branche af te leveren. Om die reden hanteert FIRSTT een aantal toelatingscriteria. Onze gedachte is dat bij een té gemakkelijke toelating de opleiding voor veel mensen te zwaar zal zijn. Dus weet jij alle examens succesvol af te ronden, dan mag jij jezelf rijinstructeur noemen.
Bovendien is niet iedereen geschikt om rijles te geven. Dat is namelijk sterk afhankelijk van persoonlijke eigenschappen en talenten. 

Vanaf 1 april 2020 moeten WRM-kandidaten en bevoegde rijinstructeurs een originele VOG aanleveren, die niet ouder mag zijn dan 6 maanden.

Gegarandeerde Stage

Verschillende rijinstructeurs met passie voor het vak hebben zich binnen het team van NXXT gespecialiseerd in het mentorschap. Zij bieden cursisten tijdens de rijinstructeursopleiding bij FIRSTT de verplichte praktijkstage en blijven hen begeleiden zodra zij geslaagd zijn en zich als eventueel nieuwe franchiser bij NXXT aansluiten.

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk