Reviews

Steven Esvelt

Vanaf december 2015 begonnen aan de Firstt opleiding! Eigenlijk via een uitzending van Business Class (Harry Mens) terecht gekomen bij deze opleider. Na hersteld te zijn van een ernstige ziekte (Lymfeklierkanker) werd duidelijk dat mijn vorige werk niet meer kon worden uitgeoefend. Zodoende deze opleiding begonnen via het flex-traject (thuis studie met opleider) De opleiding is zeker een uitdaging, En zeker niet iets wat onderschat dient te worden. Totaal 5 examens inclusief 40 uur stage. Maar door de ondersteuning van het complete team bij Firstt, en zeker Diana Filak die elk moment van de dag beschikbaar is voor alle vragen. Het is het een vermoeiende maar fijne opleiding. Ook onderling heerst er een groot kameraadschap onder de leerlingen. Zowel de klassikale, als de flex studenten helpen elkaar waar nodig! Ik ben nu reeds gevorderd tot de stageperiode, en ik hoop na de laatste examen in te kunnen stappen als volwaardige rijschoolhouder via NXXT franchise rijscholen. Dat zou betekenen dat ik vanaf het eerste contact moment tot einde opleiding 8 a 9 maanden bezig ben. Conclusie: de opleiding heet niet voor niets "Firstt". In alle facetten number " ONE"

Steven Esvelt
NXXT Rijinstructeur in Zwaag e.o.


Peter Janssen

Op zaterdag 16-01-2016 was de eerste cursusdag voor de opleiding tot rijinstructeur in Best.
Mijn werk als Internationaal chauffeur heb ik helaas op moeten geven wegens rug klachten. De ervaring die ik in 20 jaar als vrachtwagenchauffeur heb opgedaan, kan ik hopelijk mooi doorgeven aan mij toekomstige leerlingen. In Best staat Daniel Jansen voor de klas, een zeer ervaren rij instructeur bij NXXT, en die zorgt voor een leuke manier van les geven, voor zover dat al mogelijk is met de vaak droge stof.
We zitten in een prachtige ruimte, met 7 cursisten, zodat je genoeg aandacht krijgt. Maar toen zag ik me toch een stapel boeken liggen, daar schrok ik wel even van. Na een rustige start (de eerste twee a drie weken had ik even nodig om er in te komen), begin je door te krijgen dat je langzaam maar zeker iets vat krijgt op de stof. Ik moet er wel heel eerlijk bij zeggen dat de opleiding pittig is te noemen. Met een beetje goed opletten en thuis nog wat na lezen kom je er beslist niet.
Maar met doorzetten, huiswerk maken, enkele uren per dag studeren, en veel vragen, is het te doen.
Daarbij is een Whattsapp groep opgezet, en als je vragen hebt, gooi ze er maar in en binnen korte tijd heb je een gedegen antwoord, vaak van Diana Filak, die een echt theorie wonder is.
Verder is deze groep natuurlijk ook goed voor de sociale contacten met de andere cursisten, die gaandeweg steeds beter worden. Nou ben ik wel van het type, willen is kunnen, maar het valt beslist niet mee, je moet het echt willen.
Maar goed, als je rij instructeur wil worden, zul je er ook iets voor moeten leren, je neemt ook een verantwoording op je. Nu, na ongeveer 5 maanden hard werken, veel met je kop in de boeken, 5 examens, (ja ik had een herexamen) ben ik vandaag aan mijn stage begonnen. Door Diana Filak is dit toepasselijk rijden zonder stuur genoemd, en passender kan je het eigenlijk niet omschrijven.
Door de goede instructeurs, de gezellige en duidelijke manier van les geven, is de cursus wel te doen, maar hard werken is gewenst. De stage loop ik bij Verkeersschool Hen Engelen t.h.o.d.n NXXT, en een betere stagementor kan ik mij niet wensen. Ik heb inmiddels ettelijke uren bij Hen achter in de auto doorgebracht, en zijn manier van les geven staat mij zeer aan. Serieus afwisselen met humor, en alle leerlingen stappen ontspannen in, en ook weer net zo ontspannen uit de auto bij deze kanjer.
Al met al hoop ik binnen niet al te lange tijd, te kunnen beginnen als zelfstandig rijinstructeur onder de NXXT vlag. De ondersteuning die ik van NXXT zal krijgen zal zeker in het begin het verschil maken

Peter Janssen
NXXT Rijinstructeur in Reuver e.o.


Thijmen Schreuder

Bij firstt heb ik hele prettige, goede theorielessen gehad. Er werd vlot door de stof een gegast en waar nog onduidelijkheden waren of herhaling nodig was werd even een versnelling terug geschakeld. De vele proefexamens bij 1A zijn erg handig! Voor lesvoorbereiding en lesuitvoering mogen wat mij betreft wel wat meer lessen voor staan met voorbeeld examens zoals in 1A, die zijn namelijk behoorlijk pittig. 1A en 2B in één keer gehaald! 2A nog even herkansen.

Thijmen Schreuder
FIRSTT Rijopleiding


Corrie Kloosterman

Een nieuwe carrière switch in de rijschool branche. Zoveel aanbieders maar wat ben ik achteraf blij dat ik voor Firstt heb gekozen. Een super goede lerares Diana die professioneel maar met een hoop humor mij in 1x door alle theorie examens heeft geloost. Nu nog stage en dan van Firstt naar Nxxt.

Corrie Kloosterman
FIRSTT Rijopleiding


Diana Wagenaar- van Der Sluijs

Ontzettende goede lerares die alles duidelijk uitlegt en altijd voor je klaar staat. Ik ben haar heel dankbaar.

Diana Wagenaar- van der Sluijs
FIRSTT Rijopleiding


Robin Fakkel

Uitstekende opleider met goede docenten. Ideaal dat je stageplek ook in de opleiding is geregeld, wat er voor zorgt dat je zo alle trajecten van de opleiding achter elkaar kan doorlopen.
Als jij er vol voor gaat, gaan de mensen van Firstt dat ook!

Robin Fakkel
NXXT Rijinstructeur in Boskoop e.o.

Informatie aanvragen