header

Opleiding rijinstructeur

Opleiding tot rijinstructeur: start deze maand nog

Rijles geven is meer dan iemand leren hoe je auto moet rijden. Het is een verantwoordelijke baan waarbij je nieuwe automobilisten sociaal rijgedrag aanleert. FIRSTT biedt de opleiding tot rijinstructeur aan in twee verschillende vormen.

Het beroep tot rijinstructeur is uitdagend en ondernemend! Je hebt veel vrijheid. Het beroep rijinstructeur is echter niet voor iedereen weggelegd. Je moet zelfstandig kunnen werken. Dat betekent niet alleen dat je rijlessen geeft, maar ook de administratie daarvan verzorgt. Je werkt met verschillende mensen. Iedereen is anders en autorijden kan voor sommige leerlingen spannend zijn. Het is belangrijk dat je hier als rijinstructeur goed mee om kunt gaan.

Informatie aanvragen

Hoe ziet de opleiding rijinstructeur eruit?

Voordat je start met de opleiding tot rijinstructeur, is het belangrijk dat je een vooropleiding hebt afgerond op het niveau MAVO, VMBO, LBO of VBO. Heb je geen vooropleiding afgerond? Dan kun je bij IBKI een geschiktheidtest afleggen. Als je hiervoor slaagt kun je alsnog de opleiding gaan volgen bij Firstt.

 

Fases opleiding rijinstructeur

De opleiding tot rijinstructeur bestaat uit drie fases.

 • Fase 1: In de eerste fase ligt de verkeersdeelname centraal. De vakdocent behandeld de theorie en daarna gaat u deze theorie toepassen in de praktijk. Wanneer u fase één heeft afgerond gaat u naar fase twee van de opleiding rijinstructeur.
 • Fase 2: In deze fase staat het didactisch vermogen centraal. De vakdocent behandeld het voorbereiden, uitvoeren en beoordelen van een rijles.
 • Fase 3: Deze fase is de laatste fase voordat je de examens aflegt. In deze fase loop je stage. Bij FIRSTT garanderen wij jou een stageplaats! 

Zijn de fases afgerond? Geweldig! Je kunt de examens gaan afleggen. Ben je geslaagd voor het examen? Dan kun je een eigen rijschool beginnen of je aansluiten bij NXXT franchise.

Baangarantie opleiding rijinstructeur

Een groot voordeel van de rijopleiding bij FIRSTT is de baangarantie. Bij NXXT verkeersscholen zijn wij doorgaand op zoek naar goede rijinstructeurs. Na het afronden van de opleiding rijinstructeur kun je onder NXXT je eigen rijschool starten. 

Is de opleiding tot rijinstructeur geschikt voor mij?

Twijfel je nog of de opleiding geschikt is voor jou? Onderneem dan één van de volgende activiteiten:

 • Loop een dag mee met één van onze instructeurs
  Wanneer je je het aangemeld voor een gratis meeloopdag, plannen wij je in bij één van onze rijinstructeurs bij jou in de buurt. Deze dag kijk je mee over de schouder van een rijinstructeur. Ben je enthousiast? Volg dan activiteit 2.
 • Kom naar de informatieavond van FIRSTT
  Iedere maand heeft FIRSTT een aantal informatieavonden door heel Nederland. Op deze avonden maak je kennis met FIRSTT en NXXT en vertellen we meer over onze opleiding. Alle vragen kun je direct stellen! Ook is er gelegenheid om met één van de vakdocenten te praten.
 • Lees ons e-book: 'Ben ik geschikt als rijinstructeur'?
  In het e-book vertellen we welke eigenschappen belangrijk zijn voor een rijinstructeur.

Twijfel je nog of zijn er vragen? Neem dan contact met ons op.

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
 • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
 • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
 • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
 • Prijzen zijn inclusief examenkosten
 • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
 • Betalen in termijnen mogelijk