header

Rijinstructeur opleiding Utrecht

Rijinstructeur opleiding Utrecht

Ben je op zoek naar een bedrijf waar je de opleiding tot rijinstructeur in Utrecht kunt volgen? Kom dan naar FIRSTT rijopleidingen! FIRSTT is het nr. 1 rijschoolinstituut van Nederland met 5 vestigingen door geheel Nederland.

De rijinstructeur opleiding in Utrecht bij FIRSTT

Er zijn verschillende aanbieders. Waarom kies je voor FIRSTT? 

 • Klassikale les op zaterdag,
 • Persoonlijk door max. groepsgrootte van 15 personen,
 • Vaste vakdocent,
 • Veel persoonlijke ondersteuning, ook via e-mail of whatsapp,
 • Baangarantie na je opleiding bij franchiseformule NXXT,
 • Direct starten mogelijk.

Wanneer ben je geschikt voor het beroep als rijinstructeur?

Je kunt rijinstructeur worden wanneer je minimaal een MBO opleiding hebt behaald, of de geschiktheidstest hebt gemaakt. Hiernaast is je karakter van groot belang. Je moet kunnen omgaan met vrijheid, hebt een gevoel van verantwoordelijkheid, werkt graag met jonge mensen én bent sociaal. 

Twijfel je nog of het beroep als rijinstructeur geschikt is voor jou? Je kunt gratis een dag meelopen met één van onze instructeurs. Je meld je hier aan voor een meeloopdag in de omgeving van Utrecht.  

Opleiding tot rijinstructeur Utrecht volgen

Wanneer je ervoor kiest om de opleiding tot rijinstructeur in Utrecht te gaan volgen, word je in drie verschillende fases opgeleid. De eerste fase is gericht op de verkeersdeelname. De theorie wordt in een aantal lessen behandeld. Daarna ga je de theorie toepassen in de praktijk. In fase twee ligt de nadruk op het didactische vermogen. Je gaat hierbij een rijles voorbereiden, uitvoeren en beoordelen. Na het afronden van fase één en twee ga je in de derde fase stage lopen. Een stageplaats hebben wij gegarandeerd voor jou! Je kunt namelijk stage lopen bij onze eigen franchise formule NXXT.

De drie fases worden aangeboden in een totaalpakket. Bekijk onze lespakketten en schrijf je vandaag nog in voor de opleiding tot rijinstructeur in Utrecht.

Baangarantie bij FIRSTT rijopleidingen

Naast een stageplaats heb je bij FIRSTT rijopleidingen ook baangarantie. Je kunt namelijk na je opleiding als franchisenemer starten bij NXXT verkeersscholen. Je krijgt daarbij de beschikking over een lesauto en kunt zelf bepalen waar je lesgeeft en naartoe rijdt. Deze vrijheid spreekt veel mensen aan. NXXT rijscholen heeft haar rijscholen door heel Nederland. Je kunt dus hoogstwaarschijnlijk jouw rijschool starten in de omgeving van Utrecht. Baangarantie bij jou in de buurt, wat wil je nog meer?

Heb je vragen over de opleiding tot rijinstructeur in Utrecht? Neem direct contact met ons op. Naast Utrecht bieden wij onze opleiding tot rijinstructeur ook aan in Zeeland, Friesland, BrabantAmsterdam en Rotterdam.

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
 • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
 • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
 • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
 • Prijzen zijn inclusief examenkosten
 • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
 • Betalen in termijnen mogelijk