header

Twijfel je om rijinstructeur te worden? Deze 3 redenen trekken je over de streep!

Twijfel je om rijinstructeur te worden? Deze 3 redenen trekken je over de streep!

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in je leven, begrijpen wij heel goed dat je het vak rijinstructeur overweegt. De twijfel die je nog ervaart, nemen wij graag weg met 3 oersterke redenen om rijinstructeur te worden. Klaar voor?

1. Je ervaart ultieme vrijheid

Word je rijinstructeur, dan kun je genieten van een enorm flexibele baan. Omdat je zelf de uren van leerlingen kunt inplannen, heb je veel invloed op de tijden waarop je werkt. In veel gevallen is het mogelijk (of zelfs aan te raden) om ook ‘s avonds lessen in te plannen. Zo’n flexibele tijdsindeling is ideaal wanneer je bijvoorbeeld op bepaalde dagen op je kinderen past, gaat sporten of een tandartsbezoek hebt ingepland.

2. Je bent een held voor velen

Een tutor, een mentale steun of een mentor. Hoe je het vak van rijinstructeur ook wilt noemen, je bent een held voor velen. Door de lessen die jij verzorgt voor je leerlingen, breng je ze namelijk écht iets bij. Je helpt ze om mobiel te worden; om te gaan en staan waar zij willen. En dat alles zo veilig en zo snel mogelijk. Van het rijbewijs - en dus ook van jouw hulp - hebben zij hun hele leven profijt.

3. Je mensenkennis groeit enorm

Eén van de meest geliefde onderdelen van het vak is het contact met mensen. Wekelijks zit je urenlang naast een grote diversiteit aan mensen in de auto. Dat is dan ook de plek waar goede gesprekken ontstaan. Naast de serieuze gesprekken en lessen wordt er vaak heel wat afgelachen in een lesauto. Je ontmoet zo uiteenlopende doelgroepen en verbreedt je netwerk. Door steeds met nieuwe leerlingen te communiceren, help jij hen niet alleen, maar leer je ook meer over jezelf. En zo blijf je jezelf, ook na het behalen van je diploma tot rijinstructeur, continu verbeteren.

Ben jij helemaal weg van het vak?

Dus, rijinstructeur worden? Vrijheid, behulpzaamheid en communicatie, de drie pre’s van het vak rijinstructeur. Ben jij overtuigd en wil je graag een opleiding tot rijinstructeur starten? Neem dan vooral contact met ons op. FIRSTT helpt je graag verder met een passend pakket en tips om de drempels in jouw opleiding tot rijinstructeur te overwinnen.  

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk