header

Als een trein je diploma tot rijinstructeur binnen: zo doe je dat

Als een trein je diploma tot rijinstructeur binnen: zo doe je dat

Het lijkt je leuk om rijinstructeur te worden, maar je twijfelt nog. De instructeursopleiding neemt namelijk vrij veel tijd in, en je bent bang dat je het niet direct zult halen. Maar wist je al dat het helemaal niet zo lang hoeft te duren? In dit blog ontdek je hoe je zo snel mogelijk je opleiding tot rijinstructeur kunt halen.

De opleiding versneld halen

Er zijn talloze redenen om rijinstructeur te worden. Maar de tijd die het kost om de opleiding te behalen, houdt je misschien toch tegen. De opleiding tot rijinstructeur hoeft gelukkig minder tijd te kosten dan je denkt. Bij FIRSTT kun je namelijk kiezen voor een versneld traject; de najaarsspecial of de zomeropleiding. De instructeursopleiding start in het eerste geval in de maand oktober. En het mooie van alles? Binnen ongeveer twee maanden behaal je je opleiding ook direct. Zo kun je in hetzelfde jaar nog aan de slag als rijinstructeur. 

De collegedagen

Je bent vast benieuwd hoe zo’n versneld traject precies in zijn werk gaat, van rijinstructeur worden. De eerste maand krijg je direct all lesstof op doordeweekse dagen. Het is belangrijk dat je in deze maand veel tijd vrijmaakt voor de opleiding. De collegedagen starten om 9 uur ‘s ochtends en eindigen om 4 uur ‘s middags. Ten opzichte van de reguliere opleiding zijn de lesdagen langer, zodat je het certificaat in kortere tijd kunt halen. De lessen worden gegeven door een professionele vakdocent. Om je goed voor te bereiden op de lessen, kun je alvast een studiegids aanvragen.  

In je eigen tempo

De exacte duur van de opleiding is nu nog lastig te bepalen, want dat is uiteraard persoonsgebonden. Wat voorop staat, is dat je de instructeursopleiding versneld zult halen. Al na de eerste collegedag maken wij een persoonlijk examenplan, geheel afgestemd op jouw voorkeuren. Met behulp van onze tips overwin je de drempels in jouw opleiding tot rijinstructeur. Zo kun je in je eigen tempo de opleiding afronden. 

Aan de slag als rijinstructeur

Heb je de opleiding vervolgens binnen korte tijd afgerond? Ook dan staan we voor je klaar. NXXT is namelijk altijd op zoek naar goede instructeurs, dus de kans dat we jou een werkplek kunnen garanderen is enorm groot. Volledig zelfstandig aan de slag gaan kan natuurlijk ook. 

Neem contact met ons op

 

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk