header

4 tips: overwin de drempels in jouw opleiding tot rijinstructeur

Met deze 4 tips overwin je de drempels in jouw opleiding tot rijinstructeur

Drempels en obstakels. Iedere beginnend rijinstructeur komt ze tegen. Mogelijk houden ze jou zelfs tegen om te beginnen aan de opleiding. Maar dat is nergens voor nodig. Met de 4 tips van FIRSTT heb jij je opleiding tot rijinstructeur namelijk binnen no-time in de pocket.

1. Communicatie met leerlingen

Hoe goed je je op theoretisch gebied ook voorbereidt, in de praktijk kan lesgeven toch behoorlijk lastig zijn. En dat terwijl het helpen van leerlingen voor jou zelfs een van de redenen is om rijinstructeur te wordenWat je de leerling wilt bijbrengen en vertellen weet je al, maar de manier waarop je het zegt, is even oefenen. Bij FIRSTT krijg je de kans om diverse stages te volgen om je didactische vaardigheden te ontwikkelen. Daardoor verloopt de communicatie met leerlingen stukken natuurlijker. De juiste tekst op het juiste moment is zo voor jou zo geen enkel probleem.  

2. Eigen klanten verzamelen

Ben jij een echte salesman, of focus je je liever op mentoring? Bij een eigen rijschool beginnen komt vaak ook een stukje marketing kijken. En dat kan voor een leek erg lastig zijn. Sluit je je echter aan bij NXXT Franchise, dan nemen wij dit uit handen. Wij zorgen voor de werving van leerlingen, zodat jij gegarandeerd een volle agenda hebt. Ook vallen alle marketing en promotionele activiteiten onder onze verantwoording. Zo kun jij je 100% focussen op de beste rijinstructeur worden.

3. Kosten van de opleiding

Natuurlijk gaat de opleiding je - naast een schitterend diploma - uiteindelijk iets opleveren, maar vooraf zul je een investering moeten doen. Bij FIRSTT werken we gelukkig met zeer voordelige prijzen.

4. Afstand tot de leslocatie

Bij de opleiding tot rijinstructeur wordt van je verwacht om, meestal wekelijks, deel te nemen aan klassikale lessen. Ook diverse rijlessen en stages zijn onderdeel van het pakket. Wanneer de locatie van deze lessen echter niet bij jou in de buurt is, kan dat een enorme drempel vormen. Bij FIRSTT ontzorgen we jou op dit gebied door onze colleges aan te bieden in de omgeving van Rotterdam (Stellendam), Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Friesland.

Opleiding tot rijinstructeur bij FIRSTT

Met FIRSTT overwin je de drempels in jouw opleiding tot rijinstructeur. Na een succesvolle afronding van je opleiding kun je daarnaast direct aan de slag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Ben je meteen overtuigd? Ontdek dan hoe de inschrijving voor de instructeursopleiding werkt. 

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk