header

Werken als rijinstructeur

Werken als rijinstructeur

Ben jij sociaal aangelegd? En vind jij het leuk om iemand alle nodige rijvaardigheden aan te leren? Dan is het beroep rijinstructeur echt iets voor jou! Dus, rijinstructeur worden?

Werken als rijinstructeur is dankbaar werk. Jij zorgt er namelijk voor dat iemand zelfstandig de weg op kan. Werken als rijinstructeur is leuk, sociaal en prettig. Bovendien is het afwisselend werk, want elke verkeerssituatie en leerling is weer anders.

Hoe ziet een werkdag van een rijinstructeur eruit?

Werken als rijinstructeur verveelt nooit. Je rijdt in een goed uitgeruste auto met comfortabele stoelen. Je geeft de hele dag rijles en dus is het belangrijk dat je goed zit. Vanuit deze basis leer jij mensen met verschillende karakters de fijne kneepjes van het vak. Iedereen leert op zijn eigen manier en de één vraagt om meer aandacht dan de ander. Juist die persoonlijke vooruitgang is interessant, want dat heeft allemaal te maken met de manier waarop jij je lessen geeft.

De weersomstandigheden nooit hetzelfde en moet je continue de verkeerssituatie in de gaten houden. Ja je begrijpt het goed, werken als rijinstructeur is een baan met veel verantwoordelijkheid. Tot slot mag je als rijinstructeur best een beetje streng zijn, maar moet je wel altijd rechtvaardig blijven. Jouw hoofddoel!

Werken als rijinstructeur heeft een overkoepelend hoofddoel. Jouw leerlingen gaan veilig de weg op! En als jij jezelf een goede manier van lesgeven aanleert, dan zorg je er ook nog voor dat deze leerlingen in een keer slagen.

Loop een dag mee met een rijinstructeur

Twijfel je nog of het werken als rijinstructeur bij je past? Loop een dag gratis mee met één van onze franchisenemers. Na een meeloopdag heb jij een perfect beeld van het beroep als rijinstructeur!

Werken als rijinstructeur start met een goede opleiding

Ben je nieuwsgierig naar het vak als rijinstructeur en wil je een kwalitatieve vakopleiding volgen? Dan ben je bij FIRSTT aan het juiste adres. Onze opleiding in een aantal steekwoorden: 

 • Je krijgt een vaste vakdocent
 • Wekelijkse klassikale lessen: de klassen bestaan uit gemiddeld 8 tot 10 leerlingen, waardoor er veel persoonlijke aandacht is
 • De meest actuele lesstof en voorbeelden uit de praktijk
 • De stage wordt voor jou in de buurt geregeld
 • Betalen in termijnen is mogelijk
 • Individueel traject ook mogelijk

Meer over de inhoud van de opleiding tot rijinstructeur vind je hier.

Start nu jouw loopbaan als rijinstructeur

Heb je nog vragen over de inhoud van het beroep rijinstructeur? Of wil je graag meer weten over de opleiding tot rijinstructeur? Neem dan contact met ons op!

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
 • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
 • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
 • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
 • Prijzen zijn inclusief examenkosten
 • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
 • Betalen in termijnen mogelijk