header

Cursus rijinstructeur

Cursus rijinstructeur

Rijles geven is meer dan iemand leren hoe je auto moet rijden. Het is een verantwoordelijke baan waarbij u nieuwe automobilisten sociaal rijgedrag aanleert. Bij FIRSTT kunt u de cursus tot rijinstructeur volgen. Vraag onze brochure aan voor meer informatie.

Cursus rijinstructeur volgen

De opleiding tot rijinstructeur is niet voor iedereen weggelegd. U moet zelfstandig kunnen werken. Dat betekent niet alleen rijlessen geven, maar ook de administratie daarvan verzorgen. Daarnaast werkt u met verschillende mensen. Iedereen is anders en auto rijden kan voor sommige mensen best eng zijn. Hier dient u als rijinstructeur goed mee om te kunnen gaan. De opleiding rijinstructeur geeft u ook veel vrijheid. U bepaalt waar naartoe wordt gereden. Meer weten over de opleiding tot rijinstructeur? Neem contact met ons op!

Hoe ziet de cursus rijinstructeur eruit

Wanneer u de cursus rijinstructeur wilt gaan volgen dient u in ieder geval een vooropleiding te hebben afgerond op het niveau MAVO, VMBO, LBO of VBO. Mocht u hier niet over beschikken dan kunt u bij IBKI een geschiktheidtest afleggen. Aan de hand van deze test wordt dan bepaald of u geschikt bent voor de opleiding tot rijinstructeur.

De opleiding zelf bestaat uit drie fases. In de eerste fase ligt de verkeersdeelname centraal. Eerst wordt de theorie behandeld en daarna gaat u deze theorie toepassen in de praktijk. Wanneer u fase één heeft afgerond gaat u naar fase twee van de opleiding rijinstructeur. Hier gaat het om het didactisch vermogen. Het voorbereiden, uitvoeren en beoordelen van een rijles wordt hier behandeld. De laatste fase betreft een stage. In fase drie loop je stage. Bij FIRSTT garanderen wij jou een stageplaats! Bekijk het totaalpakket voor de opleiding rijinstructeur en schrijf je in!

Baangarantie cursus rijinstructeur

Dus, rijinstructeur worden? Een groot voordeel van de rijopleiding bij FIRSTT is de baangarantie. Bij NXXT verkeersscholen zijn wij doorgaand op zoek naar goede rijinstructeurs. Na het afronden van de opleiding rijinstructeur kunt u daar terecht. De medewerkers van Firstt kunnen u hier meer over vertellen. Neem contact met ons op voor al uw vragen. Je opleiding tot rijinstructeur haal je bij FIRSTT!

Ook in Rotterdam bieden wij onze opleiding tot rijinstructeur aan!

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk