header

Score geschiktheidstest

Wat kun jij verbeteren als toekomstige rij-instructeur?

Heb jij de letter A, D, J of G min. twee keer genoteerd? Lees dan wat je kunt verbeteren:

A: Op basis van de test is jouw verkeersinzicht onvoldoende. Een rijinstructeur moet goed kunnen rijden en weten wat de verkeersborden betekenen. Hoewel deze test te kort is om iets te zeggen over jouw verkeersinzicht, kan het geen kwaad om theoriecursussen te volgen.

G: Jouw sociale skills liggen lager dan het gemiddelde. Als rijinstructeur moet je geduld hebben met je leerlingen en goed kunnen samenwerken. Leerlingen zullen niet in één keer je aanwijzingen begrijpen en ook regelmatig fouten maken. Het is dan goed om een andere manier van uitleg toe te passen. Je leert dit binnen de opleiding tot rijinstructeur bij FIRSTT tijdens fase 2.

D: Het lijkt er op dat je het werk als rijinstructeur niet leuk zal gaan vinden. De beste manier om te testen of dit klopt is om een week mee te rijden met een rijinstructeur. Na een proefweek ervaar je of een baan als rijinstructeur iets voor jou is.

J: Op basis van deze test is het belangrijk dat je de officiële geschiktheidstest doet van het IBKI. (eenmalig € 200,-) In deze tekst worden je beroepscompetenties en taalvaardigheid getest aan de hand van casussen. Als je de test behaald kun je starten met de opleiding tot rijinstructeur! Schrijf je in voor de geschiktheidstest.

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk