header

De opleiding

Najaarspecial - 3 maanden

Najaarspecial: Ga in 2022 aan de slag als instructeur!

Altijd al graag willen switchen naar een ander beroep? Geen tijd gehad om de opleiding tot rijinstructeur te starten? FIRSTT biedt de najaarsspecial instructeursopleiding aan!

FIRSTT biedt in het najaar de unieke mogelijkheid om de opleiding tot rijinstructeur in 3 maanden te behalen. Zo heb je versneld je opleiding tot rijinstructeur binnen. Je krijgt daarbij les van een professionele vakdocent.

Hoe ziet het programma eruit?

In twee maanden tijd krijg je alle lesstof. De indeling van de opleiding ziet er als volgt uit:

De collegedagen starten om 09.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Tijdens de collegedag is er een koffiepauze en een lunchpauze. 

Start najaarsspecial instructeursopleiding

De opleiding start in 2020 en zal in de daarop volgende maanden afgerond kunnen worden. Na de eerste collegedag zal er met elke cursist een examenplan gemaakt worden, zo kan je in je eigen tempo de opleiding afronden. Slaag je voor de examens? Gefeliciteerd! Je kunt op zeer korte termijn starten als rijinstructeur. NXXT is altijd op zoek naar goede instructeurs, dus in vrijwel alle gevallen kunnen we je een werkplek garanderen. Maar als je wilt kun je natuurlijk ook volledig zelfstandig of bij een andere rijschool aan de slag!

Lesstof

Tijdens de specials instructeursopleiding wordt dezelfde stof behandeld als de gebruikelijke opleiding. Het verschil is dat er in de gebruikelijke opleiding halve lesdagen zijn. Tijdens de specials duren de lesdagen langer, zodat het WRM-certificaat in kortere tijd gehaald kan worden!

Fase 1

1A - Theorie van de rijtaak (theorie) In de theorie van de rijtaak wordt onderscheid gemaakt tussen actuele Wetgeving en de Verkeerstaak. Het betreft de verkeersregelgeving en dat wat je in de praktijk kan en mag verwachten als bestuurder van een personenauto in het verkeer. Tezamen vormen ze de basiskennis voor een verantwoorde uitvoering van de 5 hoofdrijtaken.

1B - Praktijkrit eigen vaardigheid (praktijk) In de praktijkrit rij je zelf, met de examinator naast je. De examinator geeft de route aan. Binnen de praktijkrit moet je in opdracht van de examinator een viertal bijzondere verrichtingen uitvoeren en twee keer de taakprocessen verwoorden in een verkeerssituatie. 

Fase 2

2A – Lesvoorbereiding (theorie) Lesvoorbereiding is het eerste deel van de onderwijskunde, hierin wordt duidelijk gemaakt hoe rijlessen gepland kunnen worden. Je leert lesplannen te schrijven, lesplannen op maat te maken, de verschillende manieren van lesgeven en organiseren.

2B - Lesuitvoering en beoordelen (theorie) Lesuitvoering en beoordelen van rijvorderingen is het tweede deel van onderwijskunde, hierin wordt uitgelegd hoe het lesgeven in praktijk dient te gebeuren met een onderscheid tussen instructie geven en coachen. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je een gegeven les kan beoordelen/evalueren.

Heb je fase 1 en 2 met een voldoende afgerond? Dan ontvang je de stagepas en mag je starten aan fase 3.

Fase 3

3A – Stage en stagebeoordeling (praktijk) Tijdens de stage oefen je onder begeleiding van een ervaren stagementor met echte leerlingen wat je in fase 1 en 2 geleerd hebt. Dit ter voorbereiding op de stagebeoordeling: je laat een protocol-praktijkles zien met een echte leerling onder het toeziend oog van een IBKI-examinator.

Als je deze stagebeoordeling met een voldoende afsluit, ben je binnen enkele dagen in het bezit van uw WRM-pas en volleerd rijinstructeur!

 

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk