header

Hoe word ik rijinstructeur?

Hoe word ik rijinstructeur?

Als rijinstructeur heb je een verantwoordelijke taak. Aangezien jij als rijinstructeur veilig de weg op moet met leerlingen, moet je altijd scherp blijven en de verkeerssituaties doorlopend analyseren. Een moment van verzwakking kan fataal zijn. Maar rijinstructeur worden is ook heel leuk! Je komt met veel mensen in contact en je hebt een hele dankbare baan. Nu hoor ik je denken: hoe word ik rijinstructeur? Hoe word ik rijinstructeur?

De basis om een goede rijinstructeur te worden is de opleiding. Tijdens je opleiding leer je verschillende theorieën en competenties. Jij gaat pas de weg op als je daar echt klaar voor bent. Rijinstructeur wordt je door een erkende opleiding te volgen. Bij FIRSTT bieden wij verschillende opleidingsvormen aan. Ga je voor het reguliere traject? Dan krijg je op zaterdag klassikale lessen van één van onze vakdocenten. Ook kun je kiezen voor een flexibel opleidingstraject, waarbij je je eigen tempo bepaald!

Zo word ik rijinstructeur

Nu dan eindelijk antwoord op je vraag: hoe word ik rijinstructeur? Eigenlijk is dat heel simpel. Als jij goed je best doet en voor de volle 100% inzet, dan slaag jij met vlag en wimpel. Het is misschien wel interessant om te weten welke wegen jij moet bewandelen, lees rijden, om rijinstructeur te worden. Daarom hieronder even een korte uitleg over de fases die jij doorloopt tijdens je opleiding tot rijinstructeur. 

Fase 1: De basis

In deze fase leer je de theoretische basis en bouw je praktische kennis op die je verder nodig zult hebben tijdens je opleiding tot rijinstructeur. Om naar de volgende fase van de opleiding door te mogen stromen dien je zowel een theorie- als een praktijkexamen af te leggen. Geslaagd? Dan ga jij door naar fase 2.

Fase 2: Leren lesgeven

In deze fase van de rijinstructeursopleiding leer jij hoe je moet lesgeven. Je ontwikkelt een lesstijl die bij jou past en je weet precies hoe je dit moet doorvertalen naar de praktijk. Ook deze fase wordt getoetst aan de hand van een examen. Wederom geslaagd? Dan ga jij naar de laatste en derde fase van de rijinstructeursopleiding.

Fase 3: Stage en praktijklesbeoordeling

In deze fase wordt er een stage aangeboden. Tijdens de stage leer je de fijne kneepjes van het vak. Om uiteindelijk je diploma binnen te slepen moet je één echte praktijkles afleggen. Wordt jouw praktijkles met een voldoende beoordeeld? Dan mag jij jezelf rijinstructeur noemen.

Ik wil rijinstructeur worden! Schrijf je in.

Dus, rijinstructeur worden? Iedere maand start de opleiding tot rijinstructeur op 5 verschillende locaties in Nederland. Wil jij graag zo spoedig mogelijk starten met de opleiding? Schrijf je vandaag nog in voor een opleiding bij jou in de buurt. In 5-8 maanden ben jij een goede rijinstructeur en kun je met volle bak aan de slag! Wist je trouwens dat we je bij FIRSTT een baangarantie kunnen bieden? 

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk