header

Rijinstructeur Jordy over FIRSTT

Rijinstructeur Jordy over FIRSTT

FIRSTT heeft een aantal leerlingen geïnterviewd over hun ervaring bij FIRSTT. Lees hieronder het verhaal van Jordy.
Jordy

Naam: Jordy van der Boon
Leeftijd: 26 jaar
Instructeur sinds: 1 januari 2016
Regio: Lisse (bollenstreek)
Opleiding gehaald: binnen 12 maanden (gestart half januari, eindexamen half december) +


Wie ben je? Waarom heb je gekozen voor het beroep rijinstructeur?
Ik heb vanaf de schoolbanken gewerkt bij Wesseling transport in Sassenheim. Daar heb ik de opleiding gevolgd tot vrachtwagenchauffeur en later als loodsbaas en planner. 10 jaar heb ik hier met plezier gewerkt, maar had altijd al dacht ik "ik wil iets maar ik weet nog niet wat". Mijn opa was vroeger rijinstructeur. Dat bracht me op het idee om rijinstructeur te worden. Ik vind contact met mensen erg leuk en iemand iets nieuws aanleren is toch geweldig? Wat is er dan mooier om iets aan te leren voor je hele leven?!

Waarom heb je gekozen voor FIRSTT?
Toen ik op internet ging zoeken naar wat er nodig is om daadwerkelijk instructeur te zijn, heb ik bij een aantal opleiders informatie opgevraagd. Peter Maas van FIRSTT belde een half uur later al op. De klik was er telefonisch meteen en een afspraak was snel gemaakt om het e.e.a thuis uit te komen leggen. Het was een prettige ervaring om direct contact te hebben i.p.v. contact te hebben via e-mail en/of brochures.

Wat vond je van de opleiding?
De opleiding heb ik zelf als zeer prettig ervaren. Diana en Daniel hebben ons in een heel aantal zaterdagochtenden klaargestoomd voor de verschillende examenonderdelen. Er komt veel zelfstudie bij kijken, maar als je vragen hebt doordeweeks kun je ze altijd stellen via de app of telefonisch. Hierdoor blijf je niet hangen, maar kun je verder. Daarnaast wordt al het administratieve werk uit handen genomen. Je examens worden geboekt bijvoorbeeld. Kortom: een goede opleiding met goede opleiders voor een gunstige prijs!

Wat vond je het leukst aan de opleiding bij FIRSTT?
Het persoonlijke contact tussen de cursisten en het contact met de opleiders.

Waarom ben je gestart bij NXXT?
Eigenlijk is de stap vanuit FIRSTT naar NXXT onontkoombaar :-) Ik was de opleiding begonnen en ben daar zo enthousiast geraakt over het concept FIRSTT dat NXXT hetzelfde zou moeten zijn. De klik met Peter Maas was zo gemaakt. Ditzelfde verging zo bij Jan Catsburg. NXXT neemt zoveel voor jou als ondernemer uit handen, dat je jezelf kan richten op waar je goed in bent en voor geleerd hebt. Dat is lesgeven! Dat scheelt als startende ondernemer veel tijd en veel geld. Het streven van NXXT is ook om je agenda binnen 3 maanden vol te hebben. Ik ben januari begonnen en in februari had ik 23 leerlingen actief rijden. Momenteel zijn we weer 2 maanden verder en op dit moment heb ik zelfs 38 actieve leerlingen.

Lees ook het verhaal van...

Plan een kennismakingsgesprek Wij beantwoorden al je vragen
  • Keuze uit klassikale lessen, online lessen of een combinatie
  • Inclusief studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Inclusief oefen examens en beeldmateriaal
  • Prijzen zijn inclusief examenkosten
  • Gegarandeerd 40 uur stage (uniek)
  • Betalen in termijnen mogelijk