Firstt Werktijden rijinstructeur

Werktijden rijinstructeur

Wanneer je rijinstructeur wilt worden en misschien wel je eigen rijschool wilt beginnen start je altijd met het oriënteren op een aantal punten die voor jou van belang zijn, zoals bijvoorbeeld de werktijden van een rijinstructeur. Fijn om te weten is dat wij bij FIRSTT 100% baangarantie bieden wanneer je de opleiding tot rijinstructeur behaalt. Zo kun je na je opleiding je eigen NXXT franchise onderneming starten. Als NXXT rijinstructeur heb je vervolgens een 100% vrije agenda indeling en heb je dus de mogelijkheid om je agenda helemaal naar eigen wens in te richten. Maar hoe zit het eigenlijk specifiek met je werktijden als je rijinstructeur bent? In dit blog gaan we hier dieper op in!

Eigen rijschool beginnen

Een eigen rijschool beginnen doe je niet zomaar even. Wat normaal is, want je begint eigenlijk gewoon een eigen bedrijf. Denk aan zaken als certificering, een goed werkgebied, een lesauto en je inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dit zijn eenmalige dingen, waarna je vervolgens aan de slag kunt met je eigen rijschool. Het hebben van je eigen rijschool geeft je heel veel vrijheid. Het geeft je sowieso de vrijheden die komen kijken bij het hebben van een eigen zaak. Maar als rijinstructeur ben je ook constant op de weg en kun je dus gaan en staan waar en wanneer je wilt.

Flexibele werktijden

Als rijinstructeur ben je in het bezit van een baan met flexibele werktijden welke je volledig kunt aanpassen aan jouw levensstijl. In tegenstelling tot vele anderen zul jij nooit problemen hebben met een doktersafspraak, of als je liever ’s ochtends sport en ’s avonds werkt, het kan allemaal. Je werktijden zijn afhankelijk van jezelf en de leerlingen die je hebt. Sommige leerlingen geven de voorkeur aan ’s avonds rijlessen volgen omdat ze ’s middags bijvoorbeeld huiswerk maken of een bijbaantje hebben. Andere leerlingen geven juist de voorkeur aan ’s middags rijlessen omdat ze ’s avonds moeten sporten.

100% vrije agenda indeling

Doordat je je uren volledig zelf kunt inplannen, heb je veel invloed op de tijden waarop je werkt. Vaak plan je in overleg met je leerling de volgende les in. Je bent dus eigen baas over wanneer je je uren maakt in een week. Of dit nou ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is, dit kun je volledig zelf indelen. We kunnen wel stellen dat flexibele werktijden, naast het inkomen en het plezier, één van de grootste voordelen is van een baan als rijinstructeur.

Wil jij ook je eigen werktijden inplannen en ben je geïnteresseerd in een opleiding tot rijinstructeur of het starten van een eigen rijschool? Neem dan hier eens een kijkje voor meer informatie over de opleiding tot rijinstructeur.

Hebben we iets gemist in dit blog? Of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Informatie aanvragen Bekijk de prijzen
  • Wekelijks klassikale lessen, gegeven door een vakdocent
  • Studieboeken en benodigde studiematerialen
  • Examens oefenen ter voorbereiding op examens bij het IBKI
  • 10 rijlessen
  • 40 uur stage
  • Theorie- en praktijkexamens zijn inbegrepen (herexamens zijn voor eigen rekening)

Startdata opleiding

 

Studiegids

Vraag gratis onze
studiegids aan!

Lees alles over het werken als rijinstructeur.

Studiegids aanvragen